.

.

.

.

.

.

.

.

.


Pekos Valves - spanska kvalitetsventiler för krävande processapplikationer.

Pekos är en av Europas ledande tillverkare av kulventiler, med tillverkning i Bilbao och helautomatiserat lager i Barcelona. Företaget kännetecknas av produkter med lång livslängd, ett högt tekniskt kunnande och en mycket omfattande lagerhållning.

 

Stor programbredd och hög kvalitet i alla detaljer.

Pekos finns representerade i mer än 75 länder och Axel Larsson har varit svensk representant för Pekos sedan 1990-talet. Det här gör att vi idag har en mycket omfattande referenslista inom svensk industri.

Produktprogrammet omfattar 2- och 3-delade kulventiler i rostfritt stål alternativt kolstål med fläns-, svets- och gänganslutning i DN 8-1050, tryckklasser från PN 16 till PN 400 och ANSI 150-2500, samt temperaturområden från -196 ºC till +700 ºC.

 

 

 Automatiserade ventilpaket - även med EN 161 godkännande

Vi erbjuder Pekos-ventiler i en mängd olika typer av kundanpassade automationslösningar. Det mesta monterar vi i vår egen verkstad, men i vissa fall kommer det färdigmonterat från Pekos fabriker i Spanien, exempelvis ventilpaket godkända enligt EN 161 för gasbrännare.

 

Metalltätande utföranden och ett stort urval av specialventiler

Förutom sitt breda standardsortiment kan man även erbjuda en mängd olika specialventiler för de mest krävande applikationer.

 

Avancerad utrustning för Cryo- och Fire Safe-test

Pekos produkter är designade, tillverkade och certiferade för att möta upp krav enligt internationella standards. Man har kapacitet att utföra bland annat hydrostatiska tester med olika testbänkar, kryogentest och Fire Safe-test.

 

Helautomatiserat lager med drygt 50 000 olika ventiler

Företaget grundades 1988 och man tillverkar kulventiler till applikationer inom olja, gas, petrokemi, kemi, energi, massa, papper, läkemedel, livsmedel med mera. Pekos tillhandahåller ett mycket omfattande lager med tiotusentals olika ventiler i varierande material och konfigurationer. I kombination med en mycket avancerad logistik innebär det att vi i allmänhet kan erbjuda Pekos-ventiler med korta leveranstider, i många fall även på ventiler som skiljer sig från standard.